Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Studenten maken kennis met aanbesteden op kwaliteit

Met veel enthousiasme faciliteerde Stichting Bouwers van Kennis onlangs een college voor de tweedejaars studenten civiele techniek aan Zuyd Hogeschool!  Maikel Schroën en Iwan Paffen namen de studenten mee in de wereld van 'Aanbesteden op Kwaliteit'.

Aansluitend aan dit waardevolle college kregen de studenten de ruimte om aan een uitdagende opdracht voor een 'Klimaatbestendig systeem in de wijk Fatima' te Weert te werken. Hun taak was het opstellen van een ‘EMVI’ plan van aanpak voor de herinrichting van acht woonstraten en de aanleg van een regenwaterbuffer.

Ons gastcollege bood de studenten inzicht in de cruciale elementen van een onderscheidend plan van aanpak, waarmee je kunt ‘scoren’ bij een opdrachtgever.  De belangrijke gunningscriteria, zoals planning, fasering, bereikbaarheid en communicatie, werden uitvoerig besproken.

Graag bedanken we docenten @Pieter Machiels en @Wilfried Webers die ons de kans gaven om met de stichting een waardevol college te verzorgen over aanbesteden op kwaliteit en het winnen van EMVI-plannen. Het geeft voldoening om de studenten een diepgaand inzicht te geven in de uitdagingen en mogelijkheden binnen de wereld van 'Aanbesteden op Kwaliteit', een wereld waar elke civiele professional vroeg of laat mee te maken krijgt.