Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Studenten bezoeken prestige project Maastricht Aachen Airport

Onlangs kregen de studenten van de opleiding Built Environment Zuyd aan Zuyd Hogeschool een unieke kans. Ze mochten namelijk een kijkje nemen bij het project Baanrenovatie Maastricht Aachen Airport.
De studenten werden hartelijk ontvangen door Sophie van Aert van de hoofdaannemer Dura Vermeer. Sophie gaf de studenten inzicht in hoe een zogenaamde “EMVI / BPKV aanbesteding” werkt en hoe je deze wint. Dura Vermeer heeft dit prestigeproject namelijk gegund gekregen op basis van beste prijs – kwaliteitsverhouding.
Vervolgens gaf projectleider Iwan Netten een uitgebreide toelichting op het werk, waarbij indrukwekkende hoeveelheden en afmetingen van hergebruikt materiaal, asfalt, verlichting en afwatering aan bod kwamen.
Eén van uitdagingen was dat alle werkzaamheden binnen een zeer kort tijdsbestek moesten worden gerealiseerd. Dit resulteerde in een bijzonder grote inzet van vakmensen en materieel. Een werkelijk indrukwekkend staaltje civiele techniek!
Wij bedanken Sander Vaessens en Iwan Paffen voor het mogelijk maken van deze bijzondere ervaring. En natuurlijk Sophie van Aert en Iwan Netten voor het vakkundig begeleiden van de excursie.