Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Stadswandeling Civiele Techniek

Midden oktober mochten we met de Stichting Bouwers van Kennis de stadswandeling civiele techniek ondersteunen. Deze wandeling wordt jaarlijks georganiseerd door de opleiding Built Environment om de eerstejaars studenten bouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling en civiele techniek op een actieve en praktische manier kennis te laten maken met de verschillende werkvelden in de praktijk.

In samenwerking met diverse bedrijven en personen hebben we langs de route civieltechnische machines opgesteld met sprekers om de studenten te enthousiasmeren voor het vak. Naast de wandeling hadden we Frans Janssen en Walter van de Reep bereid gevonden om hun passie voor het vak te delen middels een presentatie in het schoolgebouw.

Samen met de school streven we naar volle klassen met civiele techniek studenten en deze inzet werpt zijn vruchten al af, het aantal studenten dat kiest voor dit vak stijgt weer! Zonder de inzet van fanatieke docenten als Raymond van Schoubroeck en Wilfried Webers was dit natuurlijk niet gelukt.

De bedrijven die hebben bijgedragen aan deze dag; Janssen Group, IGL BV, Biggelaar Groep, Habenu - Van de Kreeke / Van de Kreeke, Kragten, Mourik, Consul Infra Group B.V. en Royal HaskoningDHV. Zonder deze bijdragen was een opzet als dit niet mogelijk geweest.

Een bijzondere dank aan Jeroen Helvensteijn voor het begeleiden van de dag zelf en aan Sander Vaessens voor de algehele organisatie, klasse gedaan!