Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Samen bouwen aan de Civiele sector van morgen

Geweldig nieuws: meer studenten kiezen voor de richting Civiele Techniek aan Zuyd Hogeschool in Heerlen! Het aantal eerstejaars studenten dat kiest voor deze richting is afgelopen jaar gestegen van slechts 11 naar maar liefst 21 dit jaar! We zijn enorm trots dat wij aan dit enorme succesverhaal een bijdrage hebben mogen leveren, hoe klein ook. Want het echte werk is natuurlijk verzet door Zuyd Hogeschool en in het bijzonder de gepassioneerde docenten civiele techniek! Laten we samen de toekomst van ons mooie vak zeker stellen in onze samenleving. Voor alle uitdagingen die er nog komen gaan hebben we deze studenten hard nodig!

Als Stichting Bouwers van Kennis hebben we altijd een diepgaande toewijding gehad aan het bevorderen van kennis, innovatie en samenwerking binnen de bouw- en civiele techniek. Samen met de Bachelor of Built Environment (BBE) hebben wij de afgelopen jaren de handen ineen geslagen met als doel een toenemende aanwas van studenten.

We werken momenteel al op verschillende vlakken samen. Zo leveren we lesmateriaal en geven we zelf colleges. En later deze maand organiseren we een leerzame stadswandeling voor de eerstejaars studenten, om ze te laten ervaren wat wij met ons werk kunnen bereiken. Ook hebben we recent samen met onze partners en docenten een aantal excursies georganiseerd. Deze excursies zijn enorm waardevol gebleken: vanuit de BBE hebben wij een hele goede en prettige terugkoppeling gekregen met de vraag voor een vervolg aan de samenwerking.

De toenemende studentenaantallen aan de opleiding Civiele Techniek lijken een indicatie van de groeiende belangstelling voor het Civiele vakgebied. Dit is een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Met de vele uitdagingen in onze branche kunnen we verse nieuwe inzichten goed gebruiken!

Dankzij onze samenwerking met Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences zijn we in staat te investeren in de toekomstige generatie civiele ingenieurs. Des te mooier is het om te zien dat deze investeringen nu al hun vruchten afwerpen.

Graag zetten we onze samenwerking met Zuyd Hogeschool en de opleiding BBE voort. Samen werken we aan het delen van kennis uit de theorie én uit de praktijk, om de bouw- en civiele technieksector te versterken en te laten bloeien. Dit begint bij de studentenaanwas naar de praktijk toe.

Laten we blijven investeren in de toekomst van onze branche, door de volgende generatie professionals te inspireren en op te leiden. Samen zijn we in staat de bouwwereld te transformeren en blijvende impact te creëren.