Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Roel Detische, terug naar school!

In je studententijd bepaal je voor een groot deel de weg die je gaat bewandelen in je verdere carrière. Voor veel mensen is deze tijd een periode waar met veel plezier aan wordt teruggedacht. Dit geldt ook voor Roel Detische, civieltechnisch adviseur bij Consul Infra. Roel is nog maar 31 en kan zich zijn studententijd nog zeer goed herinneren. Samen met Maikel, voorzitter van Stichting Bouwers van Kennis, is hij in 2011 afgestudeerd aan Hogeschool Zuyd als ingenieur Civiele Techniek.

Als ambassadeur van de stichting heeft Roel affiniteit met de opleiding Built Environment, de opleiding die hij jaren geleden zelf heeft gevolgd. Hij kwam zelf met het idee om een aantal lessen te geven, een idee dat wij natuurlijk graag werkelijkheid laten worden.

“Ik deel graag mijn kennis met de nieuwe aanwas, daar krijg ik veel energie van!”

Na ruim 10 jaar staat Roel weer terug aan de deuren van Zuyd Hogeschool. Deze keer niet als student, maar als docent Built Environment! In het kader van het vak Civiele techniek verzorgt hij voor de eerstejaarsstudenten de kick-off van projectopdracht “Aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel in wijk MSP te Heerlen”. Dit doet Roel samen met Ditmar Logghe van KPE Groep, ook een gewaardeerde partner van de stichting.

Volgens Roel is het belangrijk om kennis uit het werkveld in contact te brengen met de leerstof. Zo krijgen studenten niet alleen een beter beeld van de sector, maar leren ze ook waar ze de focus op moeten leggen. En eerlijk… hoe mooi is het om een oud leerling zijn kennis en ervaring over te laten brengen naar de nieuwe generatie!

“Ik vind het echt geweldig om mijn kennis uit het werkveld te delen met de jonge lichting in de civiele techniek. Zo kan ik iets teruggeven aan de opleiding waar ik zo veel geleerd heb”, aldus Roel.

Zin om ook een aanzienlijk verschil te maken?

Wil jij, net als Roel, ook meehelpen aan het verbreden en verdiepen van het (civiel)technisch onderwijs? Meld je dan hier aan als partner van Stichting Bouwers van Kennis!