Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Een kijkje in het laboratorium

Dit blok mochten de 2e jaar studenten Civiele Techniek van Zuyd Hogeschool een kijkje nemen in het laboratorium van SGS INTRON in Sittard.

De studenten werken momenteel aan een project met betrekking tot het ontwerpen van een fietskelder met bijbehorende bouwkuip. Gedurende het project komen zij in aanraking met de verschillende materiaaleigenschappen van wapening en beton.

Wij als stichting kregen de vraag of wij konden voorzien in een aantal constructieve practica bij een extern bedrijf. Dat doen wij uiteraard graag, want wij geloven dat ervaring is de beste leermeester is.

Wij hebben via ons netwerk snel geschakeld en binnen korte tijd bezochten de studenten het laboratorium van SGS INTRON in Sittard. SGS INTRON verzorgde een aftrap met een presentatie en 3 casussen;

Casus 1: De samenstelling van beton

Casus 2: Waterafdichting en schadeonderzoek aan beton en wapening van een fietskelder

Casus 3: Toeritten naar- en uit de fietskelders; stroefheid, consequenties en milieuklassen van beton

Vervolgens mochten de studenten in het laboratorium aan de slag met deze drie casussen. Zo voerden ze trekproeven uit op wapeningsstaal, bekeken ze de impact test op metaal, voerden ze drukproeven uit op beton, werden buigtrek mortelprisma’s en de carbonatatiediepte bekeken en hebben ze schades en de samenstelling van beton onder de microscoop bekeken. Ze hebben zelfs betonkernen van de afsluitdijk mogen bekijken!

De ochtend werd gezamenlijk afgesloten met een broodjeslunch waarna de studenten hun lesprogramma in de schoolbanken weer vervolgden.

Wij willen Mario Delamboy en zijn collega’s van SGS INTRON hartelijk danken voor hun bijdrage aan de nieuwe generatie Civiele Techniekers!

Wilt u ook een bijdrage leveren in het verbreden en verdiepen van de kennis van de nieuwe generatie techniekstudenten? Of wenst u graag meer informatie over wat wij als stichting voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op