Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Consul Infra en KPE Groep slaan handen in elkaar voor Stichting Consul

Maikel Schroën van Consul Infra en Ditmar Logghe van KPE Groep werken samen voor Stichting Bouwers van Kennis. Samen verzorgden zij afgelopen maand de eerste colleges ”Civiele Techniek”  voor het derde jaar Built Environment van Hogeschool Zuyd. Maikel en Ditmar brengen in hun colleges de meest recente vakkennis en ervaring mee, vanuit hun eigen werkveld en dagelijkse praktijk. “Met onze input zorgen we ervoor dat studenten een beter beeld kunnen vormen van de praktijk. Door verschillende voorbeelden van uitvoeringswerken te geven en te genieten van de perfecte voorbereiding op het werkveld”, vertelt Maikel. De eerste reacties van de techniekstudenten waren goed. ‘Het is mijn favoriete vak van deze week tot nu toe’ aldus een van de studenten.

Stichting Bouwers van Kennis werkt samen met haar partners en verschillende onderwijsinstellingen aan kwalitatief hoogstaand civieltechnisch onderwijs. Het doel is een opleiding die aansluit bij de praktische behoeften, niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Met deze visie kijkt de stichting waar het werkveld en het civieltechnisch onderwijs elkaar kunnen ondersteunen. Hogeschool Zuyd worstelt met een docententekort voor de civieltechnische vakken, een probleem waar de stichting een solide oplossing voor heeft gevonden door de markt te vragen dit tekort op te vullen. De invulling vanuit het werkveld betekent tevens de toevoeging van actuele ontwikkelingen in de civiele techniek voor het onderwijs.

Wil jij ook meehelpen aan het verbreden en verdiepen van het civieltechnisch onderwijs? Meld je dan aan als partner van Stichting Bouwers van Kennis!